Lohusa Sendromu

Lohusa Sendromu

Lohusa Depresyonu Dünyada Doğum Yapan Her 5 Kadından Birinin Yaşadığı Bir Hastalıktır ve Tedavisi Mümkündür.!!! 

Lohusa Sendromu (Annelik Hüznü) ve Doğum Sonrası Depresyon ( Postpartum Depresyon) Nedenleri ve Tedavisi…

  • Doğum sonrası (postpartum) depresyon ve agresyon:

Depresyondaki hastaların beyinlerinde gerekli olan biyokimyasal maddelerin azaldığı tespit edilmiştir. Bu dönemde birçok kadın hafif hüzün ve kaygı yanında duygulanımda da dalgalanma hisseder. Bu belirtiler normalde 7-10 gün içinde kendiliğinden düzelir ve normal olarak kabul edilir, fakat ilerleyen dönemlerde bu semptomların azalmaması ve hatta artması durumunda doğum sonrası (post partum) depresyon gelişir.

  • Doğum sonrası depresyon nedenleri nelerdir?

*Biyolojik nedenler: Gebelik döneminde yükselen östrojen ve progesteron düzeylerinin doğumla birlikte aniden düşmesi ve beyindeki seretonin hormonu miktarının ciddi boyutlarda azalması anneyi depresyona çok daha yatkın hale getirir. *Psikososyal nedenler: Eşler arasındaki güvensizlik, iletişimsizlik, cinsellikle ilgili sorunlar, Maddi kaynakların ve sosyal desteğin yetersiz olması gibi evlilikte yaşanan sıkıntılar doğum sonrası depresyona zemin hazırlayabilir.

  • Doğum sonrası depresyon tedavi yöntemleri nelerdir?

Doğum sonrası depresyon psikoterapi, antidepresan veya antipsikotik ilaç tedavisi, ve güçlü sosyal destek ağı ile tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır.

  • Doğum sonrası depresyon yaşayan anneler kendilerine nasıl yardım edebilir?

Doğum sonrası depresyonda annenin yapabileceği en iyi şey kendisine zaman ayırmaktır.

  • Doğum sonrası depresyon yaşayan annelerin eşleri ve aileleri neler yapmalı?

Doğum sonrası anne, yaşadığı fiziksel ve hormonların yarattığı ruhsal değişimler dolayısıyla özellikle eşinden ve yakın çevresinden yoğun bir şefkat ve anlayış bekler. Eşler her konuda çok daha duyarlı, anlayışlı, sabırlı olmalı ve bebeğin bakımında aktif olarak rol almalıdırlar.

Posted on 2019-12-25 0 6856

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search